Mibris
Mibris levert diensten op het gebied van het beheren van onderzoeksprojecten.

De eerste versie van PaNaMa ontstond in 2004 vanuit de praktijk van het Academisch Medisch Centrum. Al snel gingen ook het Academisch ziekenhuis Maastricht en het Nederland Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis hun onderzoeksprojecten in PaNaMa registreren.

Door de toenemende vraag naar een projectmanagementsysteem en de wens van uitbreiding van functionaliteit is Mibris vanaf 2012 gestart met een nieuwe standaard versie van PaNaMa. Het was van groot belang dat deze nieuwe versie voldoende flexibiliteit zou bezitten om goed aan te kunnen sluiten op de specifieke situatie van de diverse academische centra en onderzoeksinstituten. De gekozen architectuur maakt het mogelijk om gebruik te maken van de gangbare processen die voor iedereen gelijk zijn, terwijl deze processen ook kunnen worden aangepast aan de specifieke situatie van een organisatie.

Met PaNaMa beoogt Mibris alle bij een onderzoek betrokken partijen te ondersteunen bij de administratieve zaken die rond een onderzoeksproject spelen. PaNaMa vormt een netwerk waarmee eenvoudig informatie kan worden uitgewisseld door de verschillende organisaties die binnen een onderzoek samenwerken.

Door de flexibele licentiestructuur en de mogelijkheid om te werken met sitelicenties zijn de kosten beperkt en overzichtelijk. De kosten van volledige implementatie van PaNaMa voor een groot onderzoekscentrum (meer dan 500 projecten) zijn vergelijkbaar met de kosten van één medewerker in een gemiddelde salarisschaal.

Mibris werkt samen met gespecialiseerde partijen op het gebied van het beheer van onderzoek, zoals experts in kwaliteitsmanagement.